top of page

Onze specialisatie is natuuronderhoud. Hiervoor hebben we onderstaande machines ter beschikking. Alle werkzaamheden worden, indien gewenst, uitgevoerd met brede banden en GPS.

 

Brede banden

Onze tractoren op brede banden hebben de zeer lage druk van 0,50 kg/cm2. Dit is maar 3 maal meer dan een voetafdruk van een mens.

GPS

We kunnen zowel achteraf GPS kaarten leveren als vooraf aangeleverde kaarten inlezen en conform werken. Zie GPS voor uitgebreide toelichting.

Maaien

Maaien

We maaien (werkbreedte max. 5 mtr.) het perceel van binnen naar buiten met wildredders. Conform het hooilandprincipe. Door het gras volvelds te laten liggen kan het extra drogen of kan het zaad er makkelijk uit vallen.

Opraapwagen

Opraapwagen

Deze compacte opraapwagen met het 8 wielige onderstel heeft een bodemdruk van 0,35 kilo per cm2. Dit is maar dubbel zo veel als een voetstap van een mens! De wagen is gestuurd dus is zeer wendbaar en wringt niet in de bochten zodat de graszode ook in de bochten niet beschadigd. Het bovenste gedeelte van de wagen is inklapbaar, hierdoor kunnen we makkelijk onder takken door rijden maar ook het volume van de wagen vergroten als we het een stuk moeten transporteren.

Klepelen/zaaien

Klepelen/zaaien

Deze machine klepelt het gewas en zaait direct het volgende gewas. Het geklepelde materiaal dekt het zaad af zodat het niet uitdroogt. Bij de foto's staat een plaatje voor verduidelijking

Plaggen/chopperen

Plaggen/chopperen

De werkwijze is als volgt: eerst klepelen en dan op de exacte diepte klepelen en/of frezen. Hierna wordt het los gefreesde materiaal eraf geschraapt met een mobiele kraan met een gewicht van 9 ton op brede ballonbanden. De kraan laadt het op een wagen met brede ballonbanden. Deze wagen kan het materiaal in een hoop storten of eventueel direct uitstrooien. Doordat we op deze manier werken wordt de bewerkte oppervlakte niet meer bereden.

Planten

Planten

Met deze plantmachine kunnen er 2 rijen tegelijk geplant worden. De rij-afstand is verstelbaar van 1 tot 2,5 meter. Er kan in de bewerkte grond geplant worden maar ook in de vaste graszode, dit zorgt voor minder onkruid druk en minder uitdroging. Ook kunnen we met een sleuventrekker planten langs bijvoorbeeld een raster.

Maaien op zwad

Maaien op zwad

Deze combinatie maait het gras en legt het direct op zwad. Daardoor wordt het perceel minder bereden en dit betekent minder structuurschade. Deze manier van werken zorgt voor een lagere CO2 uitstoot. Ook mogelijk in combinatie met wildredders.

Maai opraapcombinatie

Maai opraapcombinatie

Deze combinatie maait het gras en raapt het op in één werkgang. Dit kan door een gedragen opraapbak die heel wendbaar is of de opraapwagen achter de traktor voor een hogere capaciteit.

Maai zuigcombinatie

Maai zuigcombinatie

Deze machine heeft een klepelmaaier aan de voorzijde van de tractor. Het gemaaide gras wordt meteen afgezogen en komt terecht in de opvangbak die in de hefinrichting geplaatst is. Ook lastig gevormde percelen zijn makkelijk te maaien met deze combinatie.

Kalk strooien

Kalk strooien

We kunnen kalk en steenmeel op 2 verschillende manieren strooien. Met een kleine gedragen strooier voor compact te kunnen werken en de grote getrokken strooier voor de grotere hoeveelheden.

Enten

Enten

Door gemaaid gras uit te strooien over percelen kan het zaad dat in het gras zit op het gestrooide percelen uitkomen. De strooier beschikt over brede ballonbanden waardoor niet zichtbaar is waar er gereden is.zichtbaar is waar er gereden

Harken

Harken

Het gemaaide gras wordt, na het maaien, indien nodig, met de hooihark op zwad gelegd. Hierna kan het geperst of opgeraapd worden.

Klepelen

Klepelen

We hebben 2 klepelmaaiers ter beschikking. De frontklepelaar kan hout verwerken tot 4 cm doorsnede. Door te combineren met de zijklepelaar is er meer capaciteit en kunnen er ook taluds gemaaid worden

Bosklepelmaaier

Bosklepelmaaier

Met deze bosklepelaar kunnen we gras en hout klepelen tot een diameter van 15 cm. Het hout wordt dan geklepeld tot het maaiveld.

Kalk blazen

Kalk blazen

Met deze machine kunnen we steenmeel of kalk verspreiden zonder het terrein te berijden. Vanaf de paden kunnen we 25 meter ver weg blazen.

GPS

GPS

Bijna alle werkzaamheden in de natuur worden gedaan met GPS. Er komt dan een kaart beschikbaar, waarop oppervlakte, hoogte en flora- en faunastroken zichtbaar zijn. Het is ook mogelijk vooraf de percelen in te laden en aan de hand van de tekening het perceel te maaien of juist delen niet te maaien. Voor meer informatie over de mogelijkheden van GPS bel gerust.

Natuuronderhoud

natuur (2)_edited.jpg
bottom of page