Natuuronderhoud

Natuuronderhoud

Onze specialisatie is natuuronderhoud. Hiervoor hebben we onder-staande machines ter beschikking. Alle werkzaamheden worden, indien gewenst, uitgevoerd met brede banden en GPS

 

Brede banden

Onze tractor op brede banden heeft de zeer lage druk van 0,50 kg/cm2. Dit is maar 3 maal meer dan een voetafdruk van een mens.

GPS

We kunnen zowel achteraf GPS kaarten leveren als vooraf aangeleverde kaarten inlezen en conform werken. Zie GPS voor uitgebreide toelichting.

MAAIEN

MAAIEN

MAAIEN OP ZWAD

MAAIEN OP ZWAD

HARKEN

HARKEN

OPRAAPWAGEN

OPRAAPWAGEN

PERSEN

PERSEN

MAAI OPRAAPCOMBINATIE

MAAI OPRAAPCOMBINATIE

KLEPELEN

KLEPELEN

MAAI ZUIGCOMBINATIE

MAAI ZUIGCOMBINATIE

BOSKLEPELAAR

BOSKLEPELAAR

CHOPPEREN

CHOPPEREN

PLAGGEN

PLAGGEN/CHOPPEREN

KALK STROOIEN

KALK STROOIEN

PLANTEN

PLANTEN

ENTEN

ENTEN

BALEN TRANSPORT

BALEN TRANSPORT

GPS

GPS

 
combi maaier.jpg
2019-07-08 11.32.59.jpg

MAAIEN

We maaien (werkbreedte max. 5 mtr.) het perceel van binnen naar buiten met wildredders. Conform het hooilandprincipe. Door het gras volvelds te laten liggen kan het extra drogen of kan het zaad er makkelijk uit vallen.

2020-04-26 11.16.45.jpg
IMG_20191003_164128414.jpg
IMG_20191003_164123860.jpg

MAAIEN OP ZWAD

Deze combinatie maait het gras en legt het direct op zwad. Daardoor wordt het perceel minder bereden en dit betekent minder structuurschade. Deze manier van werken zorgt voor een lagere CO2 uitstoot. Ook mogelijk in combinatie met wildredders.

 
 

HARKEN

Het gemaaide gras wordt, na het maaien, indien nodig, met de hooihark op zwad gelegd. Hierna kan het geperst of opgeraapd worden.

 

OPRAAPWAGEN

Deze compacte opraapwagen met het 8 wielige onderstel heeft een bodemdruk van 0,35 kilo per cm2. Dit is maar dubbel zo veel als een voetstap van een mens! De wagen is gestuurd dus is zeer wendbaar en wringt niet in de bochten zodat de graszode ook in de bochten niet beschadigd. Met deze wagen kan het gras ook op korte afstanden getransporteerd worden.

 

PERSEN

De balen worden geperst met een pers met laag eigen gewicht. Het gebruikte touw is biologisch afbreekbaar. De ronde balen kunnen geperst worden van 1,25 tot 1,50 meter doorsnede.

 

MAAI OPRAAPCOMBINATIE

Deze combinatie maait het gras en raapt het op in één werkgang. Hierdoor wordt het spoor maar één keer bereden en dus weinig insporing. Doordat de maaier en de opvangbak in de hefinrichting geplaatst zijn, is de machine zeer wendbaar dus geschikt voor kleine percelen.

 

KLEPELEN

We hebben 2 klepelmaaiers ter beschikking. De frontklepelaar kan hout verwerken tot 4 cm doorsnede. Door te combineren met de zijklepelaar is er meer capaciteit en kunnen er ook taluds gemaaid worden.

 

MAAI ZUIGCOMBINATIE

Deze machine heeft een klepelmaaier aan de voorzijde van de tractor. Het gemaaide gras wordt meteen afgezogen en komt terecht in de opvangbak die in de hefinrichting geplaatst is. Ook lastig gevormde percelen zijn makkelijk te maaien met deze combinatie.

 

BOSKLEPELAAR

Met deze bosklepelaar kunnen we gras en hout klepelen tot een diameter van 15 cm. Het hout wordt dan geklepeld tot het maaiveld. Voor een video klik hier.

 
chopperen (3).jpg
chopperen.jpg
chopperen (2).jpg

CHOPPEREN

Deze machine is geschikt voor kleine oppervlakten. De klepelmaaier hangt achter in de hef. Hierdoor is de combinatie wendbaar en wordt de bewerkte oppervlakte niet meer bereden.

 
 
2020-03-05 14.53.14.jpg
plaggen 10.jpg
plaggen (4)_bewerkt.jpg
plaggen (3)_bewerkt.jpg

PLAGGEN/CHOPPEREN

De werkwijze is als volgt: eerst klepelen en dan op de exacte diepte frezen. Hierna wordt het los gefreesde materiaal eraf geschraapt met een mobiele kraan met een gewicht van 8 ton op brede ballonbanden. De kraan laadt het op een wagen met brede ballonbanden. Deze wagen kan het materiaal in een hoop storten of eventueel direct uitstrooien. Doordat we op deze manier werken wordt de bewerkte oppervlakte niet meer bereden. Klik hier voor een video van het plag-chopperwerk.

 

KALK STROOIEN

Door de kalkstrooier in de hefinrichting van de tractor te dragen is het mogelijk zonder spoorvorming te werken. Dit komt ook de wendbaarheid ten goede.

plantmachine 2 rij (3).jpg
plantmachine 2 rij (4)_bewerkt.jpg
plantmachine 2 rij_bewerkt.jpg

PLANTEN

Met deze plantmachine kunnen er 2 rijen tegelijk geplant worden. 

De rij-afstand is verstelbaar van 1 tot 2,5 meter.

 
IMG_20190821_142940388.jpg
IMG_20190709_142725182.jpg
IMG_20190709_111236680_HDR.jpg

ENTEN

Door gemaaid gras uit te strooien over percelen kan het zaad dat in het gras zit op het gestrooide percelen uitkomen. De strooier beschikt over brede ballonbanden waardoor niet zichtbaar is waar er gereden is. Een video is via deze link beschikbaar.

 
afland (6).jpg
balen transport.jpg

BALEN TRANSPORT

Op het veld verplaatsen we de balen met een tractor met voor en achter een klem, daardoor weinig insporing op het veld zelf. Voor het wegtransport is een balenwagen met grote capaciteit beschikbaar.

 
 
gps 2.JPG
gps 3.JPG

GPS

Bijna alle werkzaamheden in de natuur worden gedaan met GPS. Er komt dan een kaart beschikbaar, waarop oppervlakte, hoogte en flora- en faunastroken zichtbaar zijn. Het is ook mogelijk vooraf de percelen in te laden en aan de hand van de tekening het perceel te maaien of juist delen niet te maaien. Voor meer informatie over de mogelijkheden van GPS bel gerust.