Diverse werkzaamheden

Diverse werkzaamheden

Naast natuur- en bermonderhoud zijn er nog diverse werkzaamheden die we voor u kunnen uitvoeren. Hieronder ziet u deze toegelicht.

MOBIELE KRAAN

MOBIELE KRAAN

KRAANWAGEN

KRAANWAGEN

VOORLADERWERKZAAMHEDEN

VOORLADERWERKZAAMHEDEN

IMG_20191115_094519496

TRANSPORT

HOUT/STRONKEN VERWIJDEREN

HOUT/STRONKEN VERWIJDEREN

WATER GEVEN

WATER GEVEN

MESTBREKER

MESTBREKER

PLOEGEN

PLOEGEN

OVERIGE GRONDBEWERKING

OVERIGE GRONDBEWERKING

PLANTEN

PLANTEN

PERSEN/WIKKELEN

PERSEN/WIKKELEN

GLADHEIDSBESTRIJDING

GLADHEIDSBESTRIJDING

 

MOBIELE KRAAN

De mobiele kraan heeft een gewicht van 8 ton, is compact en voorzien van brede ballonbanden. In combinatie met de diverse uitrustingsstukken zoals een kantelbak, sorteergrijper, bomenkniptang of een wortelriek. Is deze voor vele doeleinden geschikt.

 

KRAANWAGEN

Deze wagen is uitgerust met een kraan zodat deze zelf kan laden. Hierdoor kunnen we ook op moeilijk bereikbare plaatsen laden.

 

VOORLADERWERKZAAMHEDEN

Onze tractoren zijn uitgerust met een voorlader waardoor er gewerkt kan worden met verschillende uitrustingsstukken zoals balenklem, pelikaanbak, palletvork en balenknipper.

 

TRANSPORT

We hebben mogelijkheden van klein tot groter voor het verzorgen van transport werkzaamheden. Zoals en kipper van 5m3 met brede banden, en de Fliegl transportwagen met een kleine inhoud van 11m3 en hoge en brede banden. Verder hebben we kipper met een volume van 24 m3 of 31 m3 voor het transport over langere afstanden van bijvoorbeeld plagsel, slotenmaaisel of akkerbouwgewassen zoals aardappelen.

 

HOUT/STRONKEN VERWIJDEREN

Met onze mobiele kraan kunnen we stronken rooien en hout verzamelen. Waarna we dit kunnen versnipperen en met de transportwagen afvoeren. Ook kunnen we van het vrijkomend hout een houtwal maken die kan dienen als een schuilplaats voor de insecten.

 

WATER GEVEN

We kunnen bomen en plantsoen water geven met trekker met wateron, maar ook voor de moeilijk bereikbare plekken met smalspoortrekker met watervat.

 
IMG_20190227_131937704_bewerkt.jpg
IMG_20190227_132015502_bewerkt.jpg
IMG_20190227_114033473_HDR.jpg

MESTBREKER

We beschikken we over een compacte en lichtgewicht Fliegl meststrooier op brede banden voor de natte natuur. Met deze meststrooier kunnen diverse materialen gericht en gelijkmatig op het land worden uitgereden.

Voor bewegende beelden klik hier

 

PLOEGEN

We beschikken over een 4 schaar ploeg met ondergronders en een vorenpakker. Hierdoor ligt het land na het ploegen direct klaar om te zaaien.

 
IMG_20191116_114118280.jpg
2019-04-19 10.53.42.jpg
grondbewerking (4)_bewerkt.jpg

OVERIGE GRONDBEWERKING

Zoals hierboven te zien kunnen we voor u ook de overige grondbewerking verzorgen, zoals zaaien, frezen en woelen. Het zaaien doen met een tractor met brede banden zodat er geen spoorvorming ontstaat.

 
 
plantmachine 1 rij (2).jpg
plantmachine 1 rij.jpg

PLANTEN

We planten met een tractor voorzien van een GPS systeem met een nauwkeurigheid van 2 cm. Hierdoor hoeven er vooraf geen lijnen uitgezet te worden. Tevens heeft de plantmachine een stokkenzetter, zodat er stokken bij de bomen geplaatst worden en er een vaste afstand tussen de bomen ontstaat. Het GPS systeem levert achteraf een kaart waarop te zien is welke boomsoort waar staat. Via deze link is een filmpje beschikbaar.

persen (3).jpg
persen (2).jpg

PERSEN WIKKELEN

Onze balenpers kan het gras snijden op een minimale lengte van 3 cm. Daarnaast kunnen we balen persen variërend van 1,25  tot 1,50 diameter. De balen van 1,25 meter doorsnede kunnen gewikkeld worden. Klik hier voor een filmpje.

 
 

GLADHEIDSBESTRIJDING

In opdracht van de Gemeente Oirschot verzorgen we de gladheidsbestrijding.