Natuuronderhoud

Natuuronderhoud

Onze specialisatie is natuuronderhoud. Hiervoor hebben we onder-staande machines ter beschikking. Alle werkzaamheden worden, indien gewenst, uitgevoerd met brede banden en GPS

 

Brede banden

Onze tractor op brede banden heeft de zeer lage druk van 0,50 kg/cm2. Dit is maar 3 maal meer dan een voetafdruk van een mens.

GPS

We kunnen zowel achteraf GPS kaarten leveren als vooraf aangeleverde kaarten inlezen en conform werken. Zie GPS voor uitgebreide toelichting.

 
combi maaier.jpg
2019-07-08 11.32.59.jpg

MAAIEN

We maaien (werkbreedte max. 5 mtr.) het perceel van binnen naar buiten met wildredders. Conform het hooilandprincipe. Door het gras volvelds te laten liggen kan het extra drogen of kan het zaad er makkelijk uit vallen.

2020-04-26 11.16.45.jpg
IMG_20191003_164128414.jpg
IMG_20191003_164123860.jpg

MAAIEN OP ZWAD

Deze combinatie maait het gras en legt het direct op zwad. Daardoor wordt het perceel minder bereden en dit betekent minder structuurschade. Deze manier van werken zorgt voor een lagere CO2 uitstoot. Ook mogelijk in combinatie met wildredders.

 
 

HARKEN

Het gemaaide gras wordt, na het maaien, indien nodig, met de hooihark op zwad gelegd. Hierna kan het geperst of opgeraapd worden.

 

OPRAAPWAGEN

Deze compacte opraapwagen met het 8 wielige onderstel heeft een bodemdruk van 0,35 kilo per cm2. Dit is maar dubbel zo veel als een voetstap van een mens! De wagen is gestuurd dus is zeer wendbaar en wringt niet in de bochten zodat de graszode ook in de bochten niet beschadigd. Met deze wagen kan het gras ook op korte afstanden getransporteerd worden.

PERSEN

De balen worden geperst met een pers met laag eigen gewicht. Het gebruikte touw is biologisch afbreekbaar. De ronde balen kunnen geperst worden van 1,25 tot 1,50 meter doorsnede.

 
 

MAAI OPRAAPCOMBINATIE

Deze combinatie maait het gras en raapt het op in één werkgang. Hierdoor wordt het spoor maar één keer bereden en dus weinig insporing. Doordat de maaier en de opvangbak in de hefinrichting geplaatst zijn, is de machine zeer wendbaar dus geschikt voor kleine percelen.